Bigbank arvostelu

Bigbank on netissä toimiva pankki, jonka tarkoituksena on tehdä rahoituksesta yksinkertaista ja antaa ihmisille mahdollisuus parantaa elämänlaatuaan. Bigbank tarjoaa erilaisia lainoja aina tavallisesta kulutusluotosta yhdistelylainaan ja matkalainoihin. He tarjoavat asiakkaille myös talletustilejä, sekä osamaksusopimuksia autoille. Bigbankin visio on olla suosituin digitaalisten rahoituspalvelujen tarjoaja heidän toimintamaissaan. Tässä arvostelussa käymme läpi Bigbankin asiakaspalvelua, hintoja, kokemuksia, käsittelyaikaa ja lisäetuja.

4
Asiakaspalvelu
4
Käsittelyaika
3
Hinta
2
Lisäedut
4
Käyttäjäkokemus
3

Bigbank.fi

Bigbank on perustettu Virossa vuonna 1992. Tällä hetkellä Bigbank tarjoaa palveluita Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Ruotsissa, Bulgariassa, Saksassa ja Itävallassa. Bigbankin tarjoamiin palveluihin kuuluu pienet ja suuret lainat, osamaksut ja talletukset. Heidän kauttaan on mahdollista hakea lainaa aina 50 000 euroon asti yhdessä rinnakkaishakijan kanssa ja  tällä hetkellä he tarjoavat lainoille kiinteän koron. Bigbank tekee yhteistyö autoliikkeiden kanssa, ja auton voi rahoittaa Bigbankin osamaksusopimuksella tai autolainalla. Bigbankin pääkonttori sijaitsee Tallinnassa mikä merkitsee sitä, että toimintaa valvoo Viron finanssivalvonta. Bigbankin Suomen sivukonttori sijaitsee Helsingissä.

Bigbankin tarjoamat talletustilit ovat määräaikaisia ja kiinteäkorkoisia. Talletus onkin turvallinen ja tuottava vaihtoehto säästämiseen. Talletukset kuuluvat Viron talletusturvan piiriin aina 100 000 euroon asti.

Arvioiden yhteenveto

Bigbank on netissä toimiva pankki, jonka palvelutarjontaan kuuluu erilaiset lainat ilman vakuuksia, autojen osamaksurahoitukset sekä määräaikaiset talletustilit. Bigbank toimii täysin netissä, joten asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa pankin konttorilla käymiseen. Bigbankin nettisivut toimivat hyvin ja lainahakemuksen tekeminen on helppoa. Sivuilta löytyy paljon hyödyllistä tietoa, joten nettisivut kannattaa lukea huolella läpi ennen lainahakemuksen täyttämistä. Lainakriteerit ovat suhteellisen tiukat verrattuina muihin samalla alalla toimiviin yrityksiin. Lainatarjousta katsellessa kannattaakin kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, sillä lainanhoitokulut ovat useasti melko korkeat. Lainalle ei ole saatavilla lyhennysvapaita ja muutoksia on vaikea saada myöhemmin lainalle, joten haethan lainaa vain sen verran, että varmastit pystyt maksamaan sen pois.


Asiakaspalvelu

Bigbankin asiakaspalvelu on avoinna arkipäivisin ja asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä sekä puhelimella että sähköpostilla. Bigbankin Suomen sivukonttori sijaitsee Helsingissä, mutta sinne ei ole asiakkailla pääsyä. Koko lainaprosessi tapahtuu netissä. Nettisivuilta löytyy hyvin paljon informaatiota lainan hakemiseen ja lainoihin liittyen. Bigbankin verkkopankista, asiakas voi tarkastella oman lainan tietoja sekä hakea tiettyjä palveluja.


Hinta

Lainan hakeminen Bigbankilta on ilmaista eikä lainahakemus sido ottamaan lainaa. Bigbank tarjoaa tällä hetkellä kiinteää korkoa lainalle, mitä suurin osa kilpailijoista ei tarjoa. Lainan korkoon vaikuttaa useampi asia sekä useasti pienemmillä lainoilla on korkeampi korko kuin suuremmilla lainoilla. Lainan sopimusmaksu on nolla euroa, mutta kuukausittaiset lainanhoitokulut voivat olla korkeat. Lainatarjousta tarkastaessa onkin hyvä katsoa todellista vuosikorkoa, jossa on mukana nimelliskoron lisäksi myös lainan muut kulut.


Käyttäjäkokemus

Nettisivut ovat selkeät ja lainahakemuksen tekeminen on yksinkertaista. Lainamäärä riippuu hakeeko lainaa yksin vai rinnakkaishakijan kanssa. Yksin voi hakea lainaa 25 000€ asti ja rinnakkaishakijan kanssa 50 000€ asti. Asiakkaiden kokemuksien perusteella lainan saaminen Bigbankin kautta on ollut hankalaa, sillä luotonmyöntökriteerit ovat tiukat. Lainan aikana ei ole mahdollista saada lyhennysvapaa kuukausia, eikä lainaan voi tehdä suurempia muutoksia jälkikäteen.


Käsittelyaika

Lainaprosessi toimii nopeasti, vaikka Bigbank ei lupaa tiettyä käsittelyaikaa. Bigbankin asiantuntijat tarkastavat hakijoiden tulot, joten hakemuksen yhteydessä pitää lähettää liitteitä. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen, asiakas saa saman tien ei-sitovan lainatarjouksen. Sitova lainatarjous tehdään tulojen tarkistuksen jälkeen. Kun laina on hyväksytty ja allekirjoitettu, pyritään laina maksamaan asiakkaan tilille vielä saman päivän aikana.


Lisäedut

Bigbank tarjoaa lainoille 60 päivän tyytyväisyystakuun, joka tarkoittaa sitä, että asiakas voi palauttaa lainan 60 päivän sisällä täysin kuluitta. Bigbankin nettisivuilta löytyy ohjeet lainan palauttamiseksi. Bigbankin tuotevalikoimaan kuuluu myös autojen osamaksurahoitus, joka hoidetaan autoliikkeessä sekä määräaikainen talletustili. Talletustilin korko on kiinteä ja suhteellisen korkea verrattuna muihin säästö- tai talletustileihin. Bigbankin talletustili onkin hyvä vaihtoehto säästämiseen.


Bigbank laina

Lainasumma:1 000 – 50 000€
Laina-aika:2 – 10 vuotta
Todellinen vuosikorko:Yksilöllinen

Hyödyt

 • 60 päivän tyytyväisyystakuu
 • Nettisivut toimivat hyvin ja ovat selkeät
 • Erilaisia lainavaihtoehtoja paljon
 • Kiinteä korko
 • Korkeakorkoinen talletustili

Haitat

 • Korkeat lainanhoitokulut
 • Ei tarkkaa käsittelyaikaa
 • Yksin voi hakea lainaa vain 25 000€ asti
 • Tiukat luotonmyöntökriteerit

Asiakaspalvelu

Bigbankin asiakaspalveluun saa yhteyden sekä puhelimitse että sähköpostilla maanantaista perjantaihin. Viikonloppuisin asiakaspalvelu on suljettu. Bigbank toimii täysin netissä, joten asiakaspalvelua ei saa paikan päällä. Nettisivuilta löytyy “Usein kysyttyä” ja “Apua asiointiin” osiot, josta löytyy hyvin paljon informaatiota ja apua. Nämä kannattaa lukea hyvin läpi, sillä suurimpaan osaan kysymyksistä ja ongelmista on valmis vastaus. Nettisivuilta löytyy myös “Verkkopankki”, josta asiakas pääsee seuraamaan lainahakemuksen etenemistä. Omille sivuille kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Asiakaspalvelu toimii suomen kielellä, muista kielistä ei ole mainintaa nettisivuilla. Bigbank tarjoaa asiakkailleen myös 60 päivän tyytyväisyystakuun, joka tarkoittaa sitä lainan voi palauttaa 60 päivän sisällä ilman kuluja. Tyytyväisyystakuu koskee kaikkia suoraan Bigbankilta haettavia lainoja.

Yrityksen yhteystiedot

YritysBigbank
OsoitePanimokatu 4, 00580 Helsinki
Sähköpostiinfo@bigbank.fi
Puhelin09 4259 9691

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai09:00 – 16:30
Tiistai09:00 – 16:30
Keskiviikko09:00 – 16:30
Torstai09:00 – 16:30
Perjantai09:00 – 16:30
LauantaiSuljettu
SunnuntaiSuljettu

Hinta

Lainan hakeminen Bigbankilta ei maksa mitään eikä lainahakemus vielä sido ottamaan lainaa. Kun asiakas allekirjoittaa lainasopimuksen, on hän sitoutunut lainaan. Lainan voi kuitenkin palauttaa 60 päivän sisällä kuluttomasti. Lainojen korot vaihtelevat asiakaskohtaisesti, ja lainan korko lasketaan aina lainahakemuksessa annettujen tietojen perusteella. Lainan korkoon voi vaikuttaa esimerkiksi haettu lainasumma, laina-aika, hakijan taloudellinen tilanne sekä hakeeko lainaa yksin vai toisen kanssa. Lainoille tarjotaan tällä hetkellä kiinteää korkoa. Lainoille ei tällä hetkellä ole sopimusmaksua, mutta tilinhoitomaksut liikkuvat 0€ – 12,5€/kk välillä. 

Bigbankin  nettisivuilta löytyy kattava lista heidän hinnoistaan eri palveluille. Monesta palvelusta voidaan periä maksu, joten nämä kannattaa ottaa huomioon. Asiakkaat ovat sanoneetkin, että lainan avausmaksu on alhainen ja korko kohtuullinen, mutta lainan muut kulut ovat korkeat. Lainoille, osamaksuille ja talletuksille on oma hinnastonsa.


Bigbank lainanhakuehdot

 • Hakijan on oltava vähintään 22-vuotias
 • Vakituinen osoite Suomessa
 • Nettotulot lainan hakua edeltävinä kuukausina vähintään 1200€/kk
 • Hakijan tulee olla hoitanut raha-asiat moitteettomasti eikä hakijalla saa olla maksuhäiriömerkintöjä

Käyttäjäkokemus

Bigbankin asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä palveluun ja lainaan. Nettisivut ovat hyvin selkeät ja helppo käyttää sekä koko lainaprosessi hoituu kätevästi netissä. Lainamäärä riippuu hakeeko lainaa yksin vai rinnakkaishakijan kanssa. Yksin on mahdollista saada lainaa 25 000€ asti, ja toisen hakijan kanssa yhdessä aina 50 000€ asti. 

Asiakkaat ovat antaneet negatiivista palautetta Bigbankista, sillä heillä ei ole käytössä lyhennysvapaa kuukausia, joka voisi helpottaa lainan maksua vaikeina kuukausina. Oikean yläreunan “Verkkopankki” painikkeesta, asiakas pääsee kirjautumaan asiakkaan omille sivuille, josta näkee oman lainan tietoja sekä hakemaan muutosta lainalle.

Eri lainatyypeille on omat hakukanavansa Bigbankin nettisivuilla, joten lainan hakeminen käy helposti. Mikäli esimerkiksi etsii remonttilainaa, löytyy sivuilta “remonttilaina” painike, josta pääsee hakemaan kyseistä lainaa. Lainahakemuksen tueksi tarvitaan vielä liitteitä, joista voidaan tarkistaa hakijan tulot. Nettisivuilta löytyy myös selkeä ohje miten lähettää tarvittavat liitteet. Asiakkaiden kokemuksien perusteella BigBankilta voi olla vaikea saada lainaa, heidän tiukkojen kriteerien vuoksi.


Käsittelyaika

Bigbank ei lupaa tiettyä käsittelyaikaa lainahakemuksille, mutta asiakkaat ovat kokeneet lainaprosessin olleen kuitenkin suhteellisen nopea. Hakemuksen lähettämisen jälkeen asiakas saa alustavan lainatarjouksen, joka on laskettu lainahakemuksen perusteella. Alustava lainatarjous saapuu heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Mikäli asiakas valitsee Bigbankin lainan, lähetetään liitteet joko Bigbankin verkkopankkiin tai sähköpostiin. Liitteiksi voidaan tarvita esimerkiksi palkka- tai eläkelaskelma. Nämä on hyvä olla valmiina, jotta lainaprosessi sujuu nopeasti. Lainasopimus allekirjoitetaan omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laina maksetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille vielä samana pankkipäivänä. Hyvä huomioida kuitenkin, ettei rahat siirry yöaikaan eikä viikonloppuisin Suomen lainsäädännön vuoksi.


Lisäedut

Bigbankin lisäetuina voidaan pitää 60 päivän tyytyväisyystakuuta. Mikäli lainaan ei ole tyytyväinen, lainan voi palauttaa Bigbankille kuluitta 60 päivän sisällä. Tämä onkin hyvä etu, sillä joskus oma tilanne muuttuu ja lainaa ei tarvitsekkaan. Lisäksi Bigbankin lainoilla on kiinteä korko, joka ei vaihtele talouden muutosten mukana.

Bigbankin palveluista löytyy myös auton osamaksurahoitus sekä talletustili. Osamaksurahoitusta haetaan suoraan autoliikkeestä mieleisen auton löydyttyä. Luottopäätös tehdään heti kaupanteon yhteydessä. Kun luottopäätös on hyväksytty, autoliikkeen myyjä tekee sopimuksen osamaksurahoitukselle. Ostettava auto tulee lainan vakuudeksi. Käsiraha osamaksurahoituksessa on 0 euroa.

Bigbankin talletustili on määräaikainen talletustili. Määräaikainen talletustili on helppo, huoleton ja riskitön tapa säästää. Talletusten tuotto on kiinteä eikä ole riippuvainen rahoitusmarkkinoiden tapahtumista. Asiakkaan ei siis tarvitse seurata korkojen muuttumista, koska korko pysyy samana koko talletusajan.


Yhteenveto

Bigbank on netissä toimiva tunnettu pankki. Bigbank on toiminut rahoitusmarkkinoilla jo pitkään, ja Suomessa se on toiminut vuodesta 2009 saakka. Bigbankin tuotteisiin kuuluu erilaiset vakuudettomat kulutusluotot, kuten esimerkiksi yhdistelylainat ja matkalainat. Yhdistelylaina on suosittu vaihtoehto, sillä tarkoitetaan siis suurempaa lainaa, jolla voidaan maksaa pienet ja kalliit lainat pois.  Vakuudettomien kulutusluottojen lisäksi Bigbankin tuotteisiin kuuluu myös autojen osamaksurahoitus sekä määräaikainen talletustili.

Asiakkaiden kokemuksien mukaan lainaprosessi on toiminut hyvin ja vaivattomasti. Nettisivut ovat selkeät ja sieltä löytyy kattavasti informaatiota. Mikäli tarvitsee kuitenkin lisää apua, voi asiakaspalveluun ottaa yhteyttä arkipäivisin.

Bigbank ei lupaa tiettyä käsittelyaikaa sivuillaan. Asiakkaiden kokemuksien perusteella, lainan on kuitenkin saanut suhteellisen nopeasti. Bigbank tarkastaa hakijoiden tulot liitteistä, joten mitä nopeammin liitteet toimittaa, sitä nopeammin lainan käsittely myös hoituu.

Matchbanker > Lainaa > Bigbank arvostelu

Viimeisimmät uutiset