Balanzia arvostelu

Balanzia on ruotsalainen rahoituslaitos, joka myöntää henkilöasiakkaille vakuudettomia yksityislainoja sekä säästötilejä. Balanzian liikeideana on tarjota nopeita ja nykyaikaisia rahoitusratkaisuja selkeillä ehdoilla. Lainahakemuksen voi tehdä täysin netissä, joten asiakkaan ei tarvitse mennä fyysisesti pankkiin. Tässä kattavassa arvostelussa käymme läpi Balanzian asiakaspalvelua, hintoja, kokemuksia, käsittelyaikaa ja muita lisäetuja.

3
Asiakaspalvelu
3
Käsittelyaika
3
Hinta
3
Lisäedut
4
Käyttäjäkokemus
3

Uusi tuot
Arvostelu
Lainamäärä 3 000 – 50 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 13.09 – 30.5 %
Siirtoaika Lauantai 08:00
 • Lainaa 50 000 € asti
 • Myös säästötili
 • Laina-aikaa 15 vuoteen asti
Esimerkki: Korko on asiakaskohtainen ja vaihtelee 7,90% – 16,90% välillä. Laskuesimerkki perustuu 49 000 € lainasummaan, 15 vuoden takaisinmaksuajalla ja 7,9 % nimelliskorolla. Todellinen vuosikorko 8,5 %, jossa huomioidaan lainan avausmaksu 0,00 €, ja tilinhoitomaksu 8,00 €. Lainan kuukausierä 473,45 €/kk. Maksettava kokonaissumma kulut mukaan lukien: 85 219,23 € (Mainonta)

Balanzia.fi

Balanzia on ruotsalainen rahoitusyhtiö, joka on toiminut Suomen markkinoilla vuodesta 2016 lähtien. Heidän visionaan on tulla molempien markkinoiden suosituimmaksi ja luotettavimmaksi rahoitusyhtiöksi. Balanzia tarjoaa lainoja sekä säästötilejä suomalaisille kuluttajille kilpailukykyisin hinnoin, selkeillä ehdoilla ja erinomaisella palvelulla. Balanzia toimii Ruotsin finanssivalvonnan alaisuudessa, ja säästötilien talletukset kuuluvat Ruotsin talletussuojan piiriin. Balanzia toimii yhteistyössä monen lainavertailupalvelun kanssa, ja lainahakemuksen voi täyttää suoraan Balanzian nettisivuilla tai vaihtoehtoisesti jonkun yhteistyökumppanin sivuilla.

Balanzian kautta voi hakea vakuudetonta lainaa aina 50 000 euroon saakka. Vakuudettomalle lainalle ei siis tarvita ulkopuolista takaajaa tai vakuutta, mikä helpottaa ja nopeuttaa lainan myöntämistä. Balanzian lainaa voi hakea omaan käyttötarkoitukseen, ilman erillistä selvitystä siitä mihin rahat menevät.

Arvioiden yhteenveto

Balanzia on varsin suosittu rahoitusyhtiö. He ovat saaneet sekä hyvää että huonoa palautetta. Yleisesti ollaan kuitenkin oltu tyytyväisiä palveluun. Maksimi nimelliskorko on hieman matalampi kuin muilla vastaavilla yrityksillä, muuten hinnat liikkuvat samassa tasossa. Lainaa on mahdollista hakea myös toisen hakijan kanssa yhdessä, mikä voi myös helpottaa lainan saamista. Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa, ja muutenkin nettisivut ovat selkeät ja informaatiota löytyy hyvin. Lisäetuna lainalle on mahdollista saada kaksi maksuvapaa kuukautta kalenterivuodessa. Balanzia tarjoaa asiakkaille myös säästötiliä, joka on helppo ja riskitön tapa säästää.


Asiakaspalvelu

Asiakaspalveluun saa yhteyden arkipäivisin soittamalla tai lähettämällä sähköpostia. Sähköpostin kautta ei voi kysellä tarkkoja tietoja, sillä yhteys ei ole suojattu.  Mikäli on jo Balanzian asiakas voi myös asiakkaiden omien sivujen kautta lähettää suojatun viestin. Hyvä huomata että laina- sekä talletusasiakkailla on sama puhelinnumero, mutta eri sähköposti. Asiakaspalvelijat ovat kokemuksien perusteella auttavaisia sekä auttavat mielellään myös lainahakemuksen täyttämisessä.


Hinta

Balanzian nimelliskorot ovat aavistuksen matalammat kuin kilpailevilla yrityksillä. Lainan kuluihin sisältyy kuitenkin myös tilinhoitomaksu, joka on 8 euroa kuukaudessa. Lainalla ei ole avausmaksua. Lainatarjousta tarkasteltaessa kannattaa kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon, sillä siihen on nimelliskoron lisäksi laskettu mukaan lainan muut kulut myös. Mikäli hakee lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, voi olla mahdollista saada suurempi laina ja matalampi korko.


Käyttäjäkokemus

Lainahakemus on selkeä ja helppo täyttää. Balanzian nettisivut ovat myös hyvät ja sivuilta löytyykin paljon informaatiota. Balanzia ei käytä suosittua Instantor -palvelua, joten asiakkaiden täytyy lähettää liitteitä tuloistaan. Tulotietojen lähettämisessä sekä tarkistuksessa voi mennä hieman aikaa, joten se saattaa hidastaa lainaprosessia. Nettisivuilta ei löydy lainalaskuria, jolla olisi helppo testata erilaisia lainasummia ja takaisinmaksuaikoja. Luotonmyöntökriteerit ovat suhteellisen tiukat.


Käsittelyaika

Tarkkaa käsittelyaikaa ei luvata Balanzian nettisivuilla. Lainahakemus käsittelyn jälkeen asiakas saa alustavan lainatarjouksen, joka voidaan allekirjoittaa verkkopankkitunnuksilla. Mikäli hakija hyväksyy lainan, tulee hänen myös toimittaa liitteet tuloistaan. Kun tulot on tarkastettu, hyväksytään laina lopullisesti. Laina maksetaan asiakkaan tilille muutaman arkipäivän kuluessa, mahdollisesti jo seuraavana päivänä. Lainan käsittelyyn nopeuteen vaikuttaa yleinen ruuhkatilanne sekä tarvitaanko hakemukseen vielä lisätietoja.


Lisäedut

Asiakkaan on mahdollista käyttää kaksi maksuvapaa kuukautta per kalenterivuosi. Maksuvapaa kuukauden kulut ja korot lisätään lainan pääomaan. Koska Balanzian lainoissa kuukausierä pysyy aina samana, pitenee laina-aika maksuvapaan takia. Kannattaa siis miettiä tarkkaan on maksuvapaa tarpeellinen. Balanzia tarjoaa myös säästötilejä asiakkaille, joissa on suhteellisen hyvä talletuskorko. Säästötilille voi tallettaa rahaa kuukausittain tai isomman summan kerralla. 6 maksutonta nostoa voi tehdä säästötililtä kalenterivuoden aikana.


Balanzia laina

Lainasumma:3 000 – 5 000€
Laina-aika1 – 15 vuotta
Todellinen vuosikorko:Yksilöllinen

Hyödyt

 • Selkeät nettisivut
 • Helppo lainahakemus
 • Kaksi maksuvapaata kuukautta vuodessa

Haitat

 • Asiakaspalvelu ei ole auki iltaisin ja viikonloppuisin
 • Tiukat luotonmyöntökriteerit
 • Ei lainalaskuria nettisivuilla

Asiakaspalvelu

Balanzian asiakaspalvelu on auki arkipäivisin kello 9-16 välillä. Asiakaspalvelu ei ole auki iltaisin eikä viikonloppuisin, mikä voi hankaloittaa työssäkäyvien asiakkaiden mahdollisuutta soittaa asiakaspalveluun. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä sekä sähköpostilla että soittamalla. Hyvä kuitenkin huomata, että sähköpostiviesteihin vastataan vain yleisellä tasolla sillä sähköpostiyhteys ei ole suojattu. Tarkempia tietoja lainasta tai lainahakemuksesta saa soittamalla suoraan asiakaspalveluun. Mikäli on kuitenkin jo Balanzian asiakas voi asiakkaiden omien sivujen kautta lähettää suojatun viestin.

Balanzian nettisivuilta löytyy hyvin tietoa lainoista sekä säästötileistä, mutta mikäli vastausta kysymykseen ei löydy on asiakaspalvelijat valmiita auttamaan. Asiakaspalvelijat auttavat myös mielellään lainahakemuksen täyttämisessä. Laina- ja talletusasiakkailla on yhteinen puhelinnumero, mutta sähköpostiosoitteet ovat erit.

Yrityksen tiedot

YritysBalanzia
OsoiteLudviginkatu 6, 00130 Helsinki
Sähköpostilainat@balanzia.fi
talletukset@balanzia.fi
maksupalvelu@balanzia.fi
Puhelin010 524 8410

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai09:00 – 11:30 & 12:30 – 16:00
Tiistai09:00 – 11:30 & 12:30 – 16:00
Keskiviikko09:00 – 11:30 & 12:30 – 16:00
Torstai09:00 – 11:30 & 12:30 – 16:00
Perjantai09:00 – 11:30 & 12:30 – 16:00
LauantaiSuljettu
SunnuntaiSuljettu

Hinta

Balanzia laskee luottoarvioinnin jälkeen lainalle koron. Lainan korko on aina yksilöllinen ja siihen vaikuttaa yleisesti haettu lainasumma, laina-aika ja hakijan taloudellinen tilanne. Balanzian nimelliskorot liikkuvat 6,95% – 12,90% välillä. Lainatarjousta tarkasteltaessa kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Todelliseen vuosikorkoon on laskettu nimelliskoron lisäksi myös kaikki muut lainan kulut, täten todellinen vuosikorko näyttää lainan todellisen koron per vuosi. Lainalla ei ole avausmaksua, mutta kuukausittainen tilinhoitomaksu on 8 euroa. Tämän lisäksi Balanzia voi veloittaa muita kuluja liittyen esimerkiksi maksumuistutuksiin ja muihin selvityksiin. Kaikki kulut kannattaa lukea tarkkaan lainatarjouksesta sekä Balanzian nettisivuilta. Lainaa voi hakea myös rinnakkaishakijan kanssa, mikä voi mahdollistaa suuremman lainasumman sekä pienemmän koron.


Balanzia lainanhakuehdot

 • Lainan hakijan on oltava vähintään 24-vuotias
 • Lainan hakijalla on oltava brutto vuositulot vähintään 16 000 euroa
 • Ansio- tai eläketuloja tai tuloja yritystoiminnasta
 • Lainan hakijan täytyy olla Suomen kansalainen tai asunut Suomessa vähintään 3 vuotta
 • Lainan hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä

Käyttäjäkokemus

Balanzian nettisivut ovat selkeät ja helppo käyttää. Sivuilta löytyy kattavasti informaatiota ja lisätietoja saa myös asiakaspalvelusta. Lainahakemus on yksinkertainen eikä vie kauaa aikaa. Balanzia ei saa asiakkaiden tulotietoja automaattisesti, joten asiakkaiden täytyy lähettää esimerkiksi palkka- tai eläkelaskelma, josta voidaan varmistaa riittävät tulot. Liitteet voi ladata verkossa lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Liitteet voi myös lähettää sähköpostitse tai tavallisella postilla.

Nettisivuilta löytyy myös paljon artikkeleita, joista löytyy kiinnostavia aiheita talouteen ja rahankäyttöön liittyen. Nettisivuilta ei löydy kuitenkaan lainalaskuria, jolla voisi itse testata lainasumman, laina-ajan ja koron vaikutuksia kuukausierään.

Asiakkaat ovat antaneet hyvää palautetta Balanzialle, mutta ovat saaneet myös jonkin verran negatiivista palautetta käsittelyn hitaudesta ja korkeista koroista. Luotonmyöntökriteerit ovat myös tiukat, esimerkiksi alle 24-vuotias ei voi hakea lainaa Balanzialta.


Käsittelyaika

Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen hakemus menee Balanzialle luottoarviointiin. Arvioinnissa käydään läpi lainahakemus tarkasti, jonka jälkeen asiakkaalle lähetetään alustava lainatarjous. Lainatarjouksesta löytyy kaikki lainan tiedot selkeästi esitettyinä. Lainatarjouksen läpikäyntiin kannattaa käyttää hieman aikaa, jotta varmasti tietää millaista lainaa on ottamassa. Lainasopimus allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla, jonka jälkeen Balanzian asiantuntijat tarkastavat vielä hakijan tulot lähetetyistä liitteistä. Kun laina on lopullisesti hyväksytty, maksetaan rahat asiakkaan ilmoittamalle tilille yleensä jo seuraavana pankkipäivänä, viimeistään kuitenkin kolmen pankkipäivän kuluessa. Koska Balanzia tarjoaa vain lainaa ilman vakuuksia, on käsittelyaika melko nopea.

Lainaa ei voida lopullisesti hyväksyä ennen kuin tulotiedot on tarkistettu. Muistathan siis lähettää liitteet tuloistasi mahdollisimman pian, jotta laina voidaan käsitellä loppuun. Lainahakemusta lähettäessä on hyvä tarkistaa, että kaikki hakemuksessa annetut tiedot ovat oikein ja kaikki kohdat on täydennetty. Näin varmistetaan mahdollisimman nopea käsittely.


Lisäedut

Lainoille on mahdollista saada maksuvapaa kuukausi kaksi kertaa vuodessa. Maksuvapaat eivät saa olla kuitenkaan peräkkäisinä kuukausina. Maksuvapaa kuukauden korot ja muut kulut lisätään lainan pääomaan, mikä tarkoittaa sitä, että lainan takaisinmaksuaika pitenee. Ensimmäisen maksuvapaa kuukauden voi saada vasta kun on maksanut 6 kuukautta lainaa ajallaan pois. Mikäli maksuvapaa kuukausi kiinnostaa, kannattaa olla yhteydessä suoraan Balanzian asiakaspalveluun.

Balanzia tarjoaa lainojen lisäksi myös säästötilejä, joissa on varsin kilpailukykyinen korko. Säästötili on turvallinen ja riskitön tapa säästää. Säästötilille voi tallettaa kerralla suuremman summan tai sinne voi tehdä kuukausittaisia talletuksia. Säästötilillä ei ole avaus- eikä vuosimaksua sekä säästötililtä voi tehdä nostoja 6 kertaa vuodessa maksuttomasti. Säästötili kuuluu Ruotsin valtiollisen talletussuojan piirin, joten rahat ovat turvassa. Talletussuoja kattaa talletukset aina 100 000 euroon saakka.


Yhteenveto

Asiakkaiden kokemukset Balanziasta on suhteellisen hyviä. Balanzian nettisivut ovat selkeät ja sieltä löytyy helposti informaatiota sekä lainoihin että säästötiliin liittyen. Lainahakemuksen täyttäminen on vaivatonta eikä vie kauaa asiakkaan aikaa. Asiakaspalvelu on avoinna arkipäivisin ja sieltä saa apua tarvittaessa. Asiakkailla on käytössä myös omat sivut, joihin täytyy kirjautua sisään omilla tunnuksilla. Omilta sivuilta pääsee seuraamaan oman lainan tilannetta sekä lähettämään suojatun viestin asiakaspalvelulle.

Balanzian nimelliskorot liikkuvat samassa linjassa muiden alalla toimivien luottoyhtiöiden kanssa. Joskin Balanzian korkein mahdollinen nimelliskorko on hieman matalampi kuin muilla yrityksillä. Koron lisäksi lainalle tulee kuukausittainen tilinhoitokulu, joka on 8 euroa. Balanzian sivuilta löytyy kattava lista kaikista kuluista.

Tiettyä käsittelyaikaa ei mainita nettisivuilla, mutta laina maksetaan asiakkaan tilille muutaman päivän kuluessa lainan lopullisesta hyväksymisestä. Balanzian lisäetuina voidaan pitää maksuvapaa kuukausia, joita voi pitää kahdesti kalenterivuoden aikana sekä mahdollisuutta säästötiliin, jossa on suhteellisen hyvä talletuskorko.

Matchbanker > Lainaa > Balanzia arvostelu

Viimeisimmät uutiset