Avida arvostelu

Avida on ruotsalainen luottoyhtiö. Avidan kautta voi hakea lainaa sekä henkilöasiakkaat että yritysasiakkaat. Lainaa voi hakea yksittäiseen tarpeeseen tai vaihtoehtoisesti yhdistelylainaa, jolla voi maksaa useamman kalliin ja pienen lainan pois. Tässä arvostelussa käymme läpi Avidan asiakaspalvelua, hintoja, kokemuksia, käsittelyaikaa ja lisäetuja.

3
Asiakaspalvelu
3
Käsittelyaika
3
Hinta
3
Lisäedut
4
Käyttäjäkokemus
2

Uusi tuot
Arvostelu
Lainamäärä 2 000 – 50 000 €
Laina-aika 12 – 120 kuukautta
Tod. vuosikorko Alkaen 7.9 %
Siirtoaika Tiistai 11:25
 • Lainaa 50 000 euroon asti
 • Jopa 15 vuotta maksuaikaa suuremmille lainoille
 • Tarjous sähköpostitse
Esimerkki: Esimerkkilaskelma: Lainasumman ollessa 12 000€, 8,50% nimelliskorolla ja 10 vuoden takaisinmaksuajalla todelliseksi vuosikoroksi määräytyy 9,28% ja kuukausieräksi 151,44€. Esimerkkilaskelman kuukausierä sisältää avausmaksun 69€ ja tilinhoitomaksun 5€/kk. Takaisinmaksettava summa on tällöin 18 172,80 €. (Mainonta)

Avida.fi

Avida on jo vuodesta 1983 asti tarjonnut rahoitusratkaisuja sekä henkilöasiakkaille että yritysasiakkaille. Avida toimii Ruotsin finanssivalvonnan alaisena, mutta Ruotsin lisäksi toimintaa on myös Suomessa ja Norjassa. Avidalla on luottolaitostoimilupa sekä talletusten hankkimiseen että luotonantoon. Avida kuuluu muiden ruotsalaisten pankkien tapaan Ruotsin talletussuojan piiriin.

Avidan lainat on vakuudettomia lainoja, joka myös mahdollistaa nopeamman käsittelyn. Avidalta on mahdollista hakea lainaa aina 50 000€ asti oman käyttötarpeen mukaisesti. Lainaa voi hakea myös lainojen yhdistämiseen, jolloin asiakkaalle jää vain yksi laina maksettavaksi. Lainoissa on maksimissaan 15 vuoden takaisinmaksuaika. Avidan yrityspuolella on useampi rahoitusvaihtoehto, he tarjoavat laskujen maksamis -palvelua, laskujen osto -palvelua, vientirahoitusta ja yritysluottoa.

Arvioiden yhteenveto

Avidan lainojen nimelliskorko liikkuu samassa linjassa muiden vastaavien luotonmyöntäjien kanssa. Mikäli lainasumma on alle 5000 euroa, ei lainalla ole avausmaksua. Asiakaspalvelijat ovat tavoitettavissa maanantaista perjantaihin ja he auttavat mielellään lainoihin liittyvissä kysymyksissä ja lainahakemuksen täyttämisessä. Lainaprosessi on helppo ja suhteellisen nopea. Avida kuitenkin tarkistaa hakijoiden tulot liitteistä, joten siinä menee hieman aikaa. Vaaditut litteet on ilmoitettu alustavassa lainatarjouksessa. Lisäetuina Avida tarjoaa maksuvapaa kuukausia ja lainaturvavakuutusta.


Asiakaspalvelu

Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä arkipäivisin sekä soittamalla että lähettämällä sähköpostia. Viikonloppuisin asiakaspalvelu ei ole auki. Henkilöasiakkaille, maksupalvelun asiakkaille sekä yritysasiakkaille on omat asiakaspalvelu puhelinnumerot. Avidan sivuilta löytyy perustietoa lainasta sekä lainan hakemisesta. “Usein kysyttyä” -välilehdelle on koottu kysymyksiä ja vastauksia yleisistä aiheista. Asiakkaiden kokemuksien perusteella Avidan asiakaspalvelu toimii hyvin.


Hinta

Lainahakemuksen täyttäminen on täysin ilmaista ja mikäli lainatarjous ei kuitenkaan miellytä, ei lainaa ole pakko ottaa. Lainan korko lasketaan aina asiakaskohtaisesti ja siihen vaikuttaa lainahakemuksessa annetut tiedot. Lainan koron lisäksi lainan kuluihin kuuluu lainan avausmaksu ja tilinhoitomaksut. Kaikki lainan kulut on näkyvissä lainatarjouksessa. Laina on mahdollista myös maksaa kokonaan pois etuajassa ilman lisäkuluja ja myös suurempia kuukausimaksuja saa tehdä.


Käyttäjäkokemus

Lainan hakeminen on helppoa ja Avidan nettisivuilta löytyy tarvittavat tiedot ja ohjeet lainan hakemiselle. Luotonmyöntökriteerit ovat kuitenkin tiukat, joten lainan saaminen voi olla hankalaa. Mikäli lainaa hakee toisen hakijan kanssa yhdessä, voi lainan saaminen helpottua. Koska henkilöasiakkailla ei ole omia sivuja käytössä, kaikki lainaan liittyvät muutokset hoituu asiakaspalvelun kautta. Mikäli lainalle haluaa maksuvapaa kuukauden ja lainalla on kaksi velallista, pitää molempien velallisten olla yhteydessä asiakaspalveluun.


Käsittelyaika

Koska Avida tarjoaa lainaa ilman vakuuksia, on lainaprosessi nopea ja yksinkertainen. Lainahakemuksen jälkeen asiakas saa alustavan lainatarjouksen. Alustava lainatarjous allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla ja asiakas lähettää Avidalle vaaditut liitteet tuloistaan. Kun tulot on tarkistettu liitteistä ja laina lopullisesti hyväksytty, rahat maksetaan asiakkaan tilille muutaman arkipäivän kuluessa.


Lisäedut

Lisäetuina Avida tarjoaa maksuvapaa kuukausia sekä lainaturvavakuutusta. Asiakkaan on mahdollista saada lainalle kaksi maksuvapaa kuukautta kalenterivuoden aikana. Maksuvapaa kuukausi pidentää kuitenkin takaisinmaksuaikaa, joten kannattaa harkita onko maksuvapaa joka kerta todella tarpeellinen. Lainaturvavakuutus korvaa lainan kuukausieriä sairasloman tai tahattoman työttömyyden sattuessa. Lainaturvaan kuuluu myös henkivakuutus.


Avida laina

Lainasumma:2 000 – 50 000€
Laina-aika:1 – 25 vuotta
Todellinen vuosikorko:Yksilöllinen

Hyödyt

 • Selkeä ja helppo lainahakemus
 • Lainan voi maksaa etuajassa pois ilman lisäkuluja

Haitat

 • Lisiä ja tukia ei voida laskea tuloihin mukaan
 • Ei asiakkaan omia sivuja henkilöasiakkaille

Asiakaspalvelu

Avidan asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä sekä puhelimitse että sähköpostilla arkipäivisin, viikonloppuisin asiakaspalvelu on kiinni. Avidalla ei ole chat -palvelua käytössä. Mikäli maksujen kanssa on ongelmia, on maksupalvelun asiakkaille oma asiakaspalvelu. Asiakaspalvelun asiantuntijat auttavat mielellään lainahakemuksen täyttämisessä sekä vastaavat asiakkaiden kysymyksiin lainoista ja lainan hakemisesta.

Asiakkaiden arvioiden mukaan asiakaspalvelu on toiminut ihan hyvin, mutta vastauksen saaminen voi joskus kestää sillä asiakaspalvelun aukioloajat eivät ole kovin pitkät eikä se ole viikonloppuisin auki.

Avidan nettisivujen “Usein kysyttyä” -välilehdeltä löytyy helposti vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. Avida on jaotellut nettisivut henkilö- ja yritysasiakkaisiin. Etsimällä tietoa nettisivuilta kannattaa siis olla tarkkana, että valitsee varmasti oikean sivun.

Yrityksen yhteystiedot

YritysAvida
OsoiteItämerenkatu 3,
00180 Helsinki
Sähköpostiasiakaspalvelu@avidafinans.fi
Puhelin075 755 0070

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai10:00 – 16:00
Tiistai10:00 – 16:00
Keskiviikko10:00 – 16:00
Torstai10:00 – 16:00
Perjantai10:00 – 16:00
LauantaiSuljettu
SunnuntaiSuljettu

Hinta

Lainan hakeminen Avidalta on ilmaista eikä sido asiakasta ottamaan lainaa. Lainojen korko muodostuu asiakaskohtaisesta korkomarginaalista ja viitekorosta (1kk Euribor). Korkomarginaali lasketaan jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti ja siihen vaikuttaa lainahakemuksessa annetut tiedot. Lainojen nimelliskorko vaihtelee 6,95% – 19,45% välillä.

Lainan kustannuksiin vaikuttaa myös lainamäärä. Mikäli haettu lainasumma on 2000€-5000€ välillä, ei lainalla ole avausmaksua. Jos taas lainasumma on yli 5000€ avausmaksu on 69€. Avidalla kuukausittaiset tilinhoitomaksut ovat 5€. Lainan kustannukset ovat hyvin samaa luokkaa kuin muilla alalla olevilla toimijoilla.

Laina on myös mahdollista maksaa pois etuajassa ilman lisäkuluja. Tämän lisäksi on myös mahdollista maksaa suurempia kuukausieriä. Normaalin kuukausierän ylittävä osuus lyhentää suoraan lainan jäljellä olevaa pääomaa, eli se ei siis korvaa tai pienennä tulevia kuukausieriä. Ylimääräisen maksun myötä laina-aika lyhenee ja kuukausierä säilyy samana.


Avida lainanhakuehdot

 • Hakijan tulee olla 24-70 vuotias
 • Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä
 • Hakijan täytyy olla asunut Suomessa vähintään 3 vuoden ajan
 • Vähintään 16 000 euron vuositulot

Käyttäjäkokemus

Asiakkaat ovat kokeneet lainan hakemisen helpoksi eikä sen kanssa ole ollut juurikaan ongelmia. Asiakkaat ovat kuitenkin arvostelleet Avidaa tiukoista luotonmyöntökriteereistä, sillä moni asiakas on saanut kielteisen päätöksen. Lapsilisää, asumis- tai opintotukia ei voida laskea tuloihin mukaan, mikä voi aiheuttaa kielteisen päätöksen. Avida tarkistaa aina asiakkaan luottotiedot ja täten ei myönnä lainaa luottotiedottomalle. Mikäli lainaa hakee toisen hakijan kanssa, voi lainan saaminen olla helpompaa sekä myönnetty lainasumma voi olla yleensä suurempi.

Avidan nettisivut ovat selkeät ja lainahakemus on yksinkertainen. Nettisivuilta löytyy jonkin verran tietoa lainoista ja lainahakemuksesta, mutta ei yhtä kattavasti kuin monella kilpailijalla.

Henkilöasiakkaille ei ole myöskään asiakkaiden omia sivuja, josta voisi käydä tarkastamassa lainan omia tietoja tai hakemassa muutosta lainalle. Yritysasiakkaille on kuitenkin käytössä asiakkaiden omat sivut.


Käsittelyaika

Lainahakemuksen voi täyttää kokonaan kätevästi netissä. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen alustava lainatarjous saapuu nopeasti. Mikäli laina on alustavasti hyväksytty, saa asiakas tarjouslinkin sähköpostiin. Linkin kautta asiakas pääsee tarkastelemaan lainatarjousta ja lukemaan lainan ehdot. Lainatarjous allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla. Jotta laina voidaan hyväksyä lopullisesti, tulee asiakkaan lähettää vaaditut liitteet Avidalle. Liitteiden tarkastamisen jälkeen laina hyväksytään tai hylätään lopullisesti. Mikäli laina on hyväksytty, siirretään laina asiakkaan tilille 1-2 pankkipäivän sisällä.

Mitä nopeammin lähettää vaaditut liitteet Avidalle, sitä nopeammin lainahakemus voidaan käsitellä loppuun. Mikäli lainahakemuksesta tai lähetettävistä liitteistä on kysyttävää, kannattaa olla yhteydessä suoraan asiakaspalveluun. 

Ennen lainahakemuksen lähettämistä on myös hyvä tarkistaa, että annetut tiedot ovat varmasti oikein ja kaikki vaaditut kohdat on täydennetty. Näin varmistetaan mahdollisimman ripeä käsittely.


Lisäedut

Avidan asiakkaana on mahdollista käyttää kaksi maksuvapaata kuukautta kalenterivuotta kohti. Maksuvapaat eivät voi kuitenkaan olla peräkkäisinä kuukausina. Sen lisäksi, maksuvapaa kuukaudelle on ehtona, että laina on ollut asiakkaalla ainakin kuusi kuukautta sekä kaikki lainan maksut ovat ajan tasalla. Kuukausierä pysyy samana kuin ennenkin. Maksuvapaan kuukauden korot ja kulut lisätään lainapääomaan, mikä pidentään laina-aikaa. 

Maksuvapaan lisäksi Avida tarjoaa asiakkailleen mahdollisuutta lainaturvavakuutukseen. Lainaturvavakuutus korvaa lainan kuukausierät sairasloman tai tahattoman työttömyyden sattuessa. Kuoleman tapauksessa vakuutus korvaa jäljellä olevan lainan aina 35 000€ asti. Vakuutus on ilmainen ensimmäisenä kuukautena, jonka jälkeen kuukausittainen vakuutusmaksu on 8,75% lainan kuukausierästä.


Yhteenveto

Avida on netissä toimiva luotonmyöntäjä, joka tarjoaa lainoja sekä henkilöasiakkaille että yritysasiakkaille. Henkilöasiakkaat voivat hakea lainaa aina 50 000 euroon asti. Yritysasiakkaille on tarjolla monia erilaisia rahoituspalveluita.

Avidan lainanhakuehdot on koettu tiukoiksi, joten joskus lainan saaminen voi olla vaikeaa. Avidan nettisivuilla on ilmoitettu, että lainan saaminen voi olla helpompaa sekä lainasumma voi olla suurempi, mikäli lainan hakijoita on kaksi. Ennen lainan lopullista hyväksymistä Avida tarkistaa hakijoiden tulot joko palkkalaskelmasta tai eläkelaskelmasta. Nämä liitteet kannattaakin siis olla valmiina, jotta lainan käsittely sujuisi vaivattomasti.

Lainan korko vaihtelee asiakaskohtaisesti, mutta nimelliskorko vaihtelee 6,95% – 19,45% välillä. Koron lisäksi lainalla on avausmaksu ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut. Korot ja kulut on laskettu yhteen lainatarjouksessa mainitussa todellisessa vuosikorossa.

Lisäetuina lainalle on maksuvapaa kuukaudet ja lainaturva. Näiden lisäksi laina on mahdollista maksaa pois etuajassa ilman lisäkuluja.

Matchbanker > Lainaa > Avida arvostelu

Viimeisimmät uutiset